SNABBA GROVA RUTOR
1 bröd, ca 30 bitar
5 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
2 dl vetegroddar
2 dl vetekross
1 dl vetekli
4 tsk bikarbonat
1½ tsk salt
4 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
2 dl vetegroddar
2 dl vetekross
1 dl vetekli
4 tsk bikarbonat
1½ tsk salt
1½ dl ljus sirap
1 liter filmjölk
smör till formen
1 liter filmjölk
smör till formen
GARNERING
½ dl vetekli
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en långpanna som mäter ca 30x40 cm
eller klä den med bakpapper. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.
eller klä den med bakpapper. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt sirap och filmjölk och rör samman till en slät och kladdig deg.
2. Klicka ut degen i formen och klappa ut den jämnt med mjölade eller vattensköljda händer. Strö över vetekli.
3. Ställ in brödet i nedre delen av ugnen och grädda i ca 25 min. Stjälp det nygräddade brödet ur formen och låt det svalna under bakduk. Skär upp i rutor då det kallnat.
Hej..Tack för tipset på gott bröd. De ska vi pröva. Ha de gott..
SvaraRaderaKram Lisa
Hejsan!
SvaraRaderaMums ser gott ut, tack för receptet:)
Kram Susanne
ser riktigt mumsigt ut!! Testas! mvh emelie
SvaraRadera