måndag 29 augusti 2011

Baka, baka.....

..... liten kaka.

Idag på jobbet fick jag en sådan lust att baka något gott och smarrigt.
På lunchen surfade jag runt och hos bloggen Jordgubbar med mjölk fick jag insperationen. På recept.nu och hittade jag sedan recept på muffins med crumble.
Såg ju hur smarriga ut som helst. Jag lovar dig att de var lika god som de såg ut.

 


Har du äpplen över så tycker jag att du ska baka dom.
Här har du receptet.

Äppel- och kanelmuffins med crumble

Ingredienser

Muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel



Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
- Receptet är beräknat till ca 8 stycken stora eller 12 stycken små muffins

1 kommentar:

  1. Mmmm, det där verkar ju supergott! Önskar att jag hade tid att baka då skulle jag sätta igång direkt :)

    Kram Sofia

    SvaraRadera