lördag 6 augusti 2011

Så enkelt......

..... men jädrans så gott!

Igår kväll var vi på vår årliga grillfest med makens arbetskamrater.
I år hade vi anledning till att fira extra eftersom en av killarna har gått och giftat sig. Vi passade på att uppvakta dom med en lila Gerberaform fylld med läckerheter som frukt, vin, småostar, tapenad och kex.
Vi hade lite av en knytis och jag fixade efterrätten som blev
- Vaniljpannacotta med limemarinerade hallon.
En god och lätt efterrätt att bjuda på och som vart uppskattad av alla. Har en lillkille som är allergisk mot väldigt mycke bl a emot gluten, ägg och honung så då passade ju detta bra även för honom.
Här kommer receptet om du inte redan har det.

Vaniljpannacotta med limemarinerade hallon
4 portioner
2 gelatinblad
3dl yoghurt, vanilj eller honung 3%
3msk florsocker
1tsk vaniljsocker
1dl matlagningsgrädde 15%
250gr färska eller frysta hallon
rivet skal och saft från en lime
2msk florsocker
2msk finstrimlade färska basilikablad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda yoghurten med vaniljsocker och florsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i matlagningsgrädden i en kastrull på svag värme. Blanda grädden i yoghurten och häll upp i 4 portionsglas. Ställ in pannacottan i kylen och låt dem stå där några timmar för att stelna.
Blanda limeskal, saft och florsocker. Häll marinaden över hallonen, blanda försiktigt i basilikablden.
Vid servering, toppa pannacottan med hallonen och dekorera ev med basilikablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar