söndag 12 september 2010

Stenens lovsångIkväll har vi vår gudtjänst/konsert, Stenens Lovsång i Rengsjö Kyrka.
Sedan några år tillbaka så är jag med och sjunger i Rengsjö Kyrkokör. Vi är ett glatt gäng som träffas varje onsdag och övar och sjunger tillsammans.
I kväll är det en gudtjänst som är lite annorlunda. Den startar nämligen med att man vandrar till kyrkan från vissa utsedda platser i byarna runt omkring, detta ska likna de pilgrimsvandringar som gjordes tidigare. När vandrarna kommer fram till kyrkan så är det lite "mingel" i församlingshemmet innan gudtjänsten i kyrkan. Gudtjänsten som är i kyrkan går sedan i sångens tecken och sångerna som vi kommer att sjunga är knutna till pilgrimens nyckelord: frihet, enkelhet, långsamhet, tystnaden, bekymmerslöshet, delande och andlighet.
Hoppas vädret blir bättre till kvällen för tittar jag ut nu så regnar det och är grått.
Vi har tidigare också gjort ett liknande framträdande i kyrkan där vi hade fått texter skrivna som var anpassad till Rengsjö´s bygd. Den mässan namngavs då "Rengsjö mässan" och kyrkan var då knök full när vi sjöng. Vi får hoppas att folk vågar sig ut och trotsa vädret idag på eftermiddagen så att även kyrkan blir fullsatt ikväll.

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du hittade min blogg,så jag kan titta in i din fina blogg,återkommer gärna
    Ha en skön söndag kväll

    SvaraRadera