... på kardemummaskorpor.
Jag har fått förfrågan efter receptet på skorporna som jag gjorde igår.
Här kommer det och de var jätte lämpliga att göra.
Kardemummaskorpor
1 tsk kardemummakärnor
100 gr mjukt smör
1 dl socker
0.5 dl råsocker
1 st vaniljstång
2 st ägg
1 dl sötmandel (jag hoppade över mandeln)
1 st bittermandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175gr
Stöt kardemumman i en mortel. Vispa smör, socker, råsocker, delad och urskrapad vanilstång och den stötta kardemumman krämigt. Vispa sedan ner äggen en i taget.
Hacka sötmandlarna grovt och riv bittermandeln. Blanda ner all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
Forma degen till två rullar på en plår med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 25 min.
Ta sedan ut dom och sänk temperaturen till 125gr.
Skiva längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är helt torra.
Har skrivit ut receptet, älskar allt med kardemumma. Tack!
SvaraRaderaKram Pia
Tackar!
SvaraRaderaHa en fin kväll
Kram Susanne
Mums, vad gott det lät!
SvaraRaderaTack för tipset...
Hoppas att du får en bra dag!
Kraaam Therese
Har aldrig bakat skorpor så det kanske är dags nu.
SvaraRaderaKramar:)
vad roligt med ett recpt det skall jag skriva ut. Ser gott ut.
SvaraRaderaja du jag gick i diket och när jag inte kunde gå där så slant jag. det gör fortfarande ont.
Kram
Mmmm...låter gott! Alltid kul att prova på nåt nytt:-) Kanske imorgon då jag ska vara hemma med en förkyld Julia!
SvaraRaderakram pernilla