tisdag 6 september 2011

Händiga frun......

....... är inte jag.

Började plocka i lite lådor och hittade en liten pocket bok som hette
- Händiga frun.

Det är en bok med tips till tusen.
Liten är den så att det ska vara lämpligt att ha i fickan och kunna dra fram snabbt vid problem. Den är utgiven 1977, så den har några år på nacken.

Delar med mig lite tips så kommer du också att bli ett proffs ;-)



Om man vill behålla ett salladshuvud eller en knippa persilja fräsch och fin några dagar kan man ta en tät och ny plastpåse, stoppa grönsakerna i den och blåsa upp den. Tillslut påsen lufttätt med en knut. Förvara påsen i kylskåpet. Salladen håller sig luftig och fin i många dagar.

Om ni råkar få en besk gurka, skär den i bitar om 5-10cm och lägg dem i kallt vatten. Låt gurkbitarna ligga i över natten och den beska smaken har försvunnit.

Överbliven rå äggula kan förvaras om man slår den i en kopp som sedan fylls med vatten. När gulan skall användas är det bara att slå bort vattnet.

Ris som ska kokas blir vitare om man tillsätter några droppar citron.

Rödvinsfläckar på vita bordsdukar går lätt att få bort om man doppar ned fläcken i kokande mjölk.

Gräsfläckar på ljusa kläder går bort med vichyvatten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar