söndag 4 september 2011

Ninna,ninna,ninnana.........

...... så började ett barnprogram när jag var liten.

Boktipset tror jag det hette.
Och det är precis det ni nu ska få av mig nu, ett boktips.

Jag har läst dessa böcker i sommar och de var en riktigt bladvändare. Man kunde inte sluta att läsa man ville bara vidare!

Gillar du spänning så är detta något för dig, garanterat

Böckerna är skriven av Kristina Ohlsson, och de heter
Askungar, Tusenskönor och Änglavakter


Böckerna handlar om den civilanställda utredaren Fredrika Bergman tillsammans med den beryktade kommissarien Alex Recht och den stöddige kriminalinspektören Peder Rydh. Stundtals har hon det riktigt kämpigt bland poliserna, som den enda med akademisk bakgrund.

Askungar: En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom.

I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.

Tusenskönor: Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.

Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.

I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.

Änglavakter: En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år.

Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.

På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad.


3 kommentarer:

 1. Åhh, jag som började läsa den första men gillade den inte. Men det var kanske jag som inte var på läshumör just då och inte kunde koppla av. Ska nog ge dem en chans till.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Go läsning till dig. Har inte riktigt tid just nu men de kommer nog mera i vintermörkret. Tack för tipset iallafall...

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Det är kul att del av vad andra faller för när de har hittat någon som de verkligen gillar.

  Jag var på hennes bokreleas av Tusenskönor o hon är verkligen en person med energi o vill att andra ska få ta del av hennes engagemang. Hon arbetar ju inom SÄPO som privatperson o inte som polis o det är ju verkligen ett annorlunda arb. o samtidigt fick hon jobb för UD i Bagdad o det går inte att vara oberörd när man syslar med sådant.

  Men tyvärr blev jag lite besviken på hennes böcker (ej läst 3.an än) jag tycker att hon hafsar igenom dem när hon kunde dra ut på berättelsen lite så att det blir ännu mer spännande o beskrivningarna av personerna tycker jag saknade en del. fast det är väl så när man gillar någon som person vill man att det ska vara perfekt det de skriver för man bryr sig.

  Kramis ifrån Pockethexan själv

  SvaraRadera