måndag 18 oktober 2010

Vattenskada

Idag för nästan 4 år sedan så ringer minsta sonen till mig på jobbet och säger att det regnar i  vårt vardagsrum.

Expantionskärlet som vi hade på vinden hade gått sönder så det hade läkt ut en HEL DEL vatten. När jag kom hem så stod svärmor och svärfar och torkade vatten, maken var på vinden och skyfflade ut blöt isolering.

När vi plockade ut glasen ur mitt fina skåp så var de fulla med vatten som vi fick hälla bort. Det såg ut som om någon hade lämnat ett halvdrucket glas i skåpet.

Vi hade pratat lite smått om att riva väggen mellan rummet och köket så vi skulle få en lite öppnare planlösning och nu gjorde vi slag i saken. Väldigt bra timat så där strax före advent och jul.

Maken slet som ett djur. Hela rummet fick vi göra om. Nytt tak och nytt golv som även skulle bytas i köket så det vart enhetligt. Ny köksinredning skulle inhandlas.
Tack Gode Gud för IKEA!

Halv ett på julaftonsnatten började vi vika ihop byggpappen på golvet och damsög för att få in granen till för det var ju julafton.

Men  inget ont som inte har nåt gott med sig, men vilket fint kök vi fick!

Våret kök sett från "rummet"

Ljus lyktor från ZaxoTyger

3 kommentarer:

 1. Fy vad hemskt det måste ha känts när det hände.
  Tur att det blir något positivt av det negativa.

  Fint kök har ni.

  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
 2. Vad fint ni har och vad flitig du är med bullbak, kransar, växthus och svamprensning.....är vi verkligen släkt? Jättekul att du hittade min blogg så att du kunde leda in mig till den. I fortsättningen ska jag minsann ha koll på dig. (Varför slutade vi umgås, vi har ju t o m lika gamla barn?) Nåja, nu har vi hittat varandra så välkommen till Segeråker på en fika. Kram//Millan

  SvaraRadera
 3. Vilket fint kök. Ser väldigt mysigt ut!

  SvaraRadera