..... YES!!!!
Nu har jag jobbat den sista dagen innan jul nu blir det stor tag i julförberedelser.
Imorgon åker maken och jag ner på stan för att fixa de sista julklapparna och förhoppningsvis hittar vi en gran som är fin nog att tas hem annars blir det kris. Vi får väl då plocka upp liket (plastgranen) från källaren och göra det bästa av den.
Har en son som ligger i feber sedan igår så vi får hoppas att han kryar på sig innan fredag. Han firar också födelsedag på måndag så då är det ju bäst att vara pigg.
Igår bakade jag Saffrans skorpor.
Jag fick receptet av en jobbarkompis och jag tror att receptet kommer från Leila.
Jätte lätta att göra och goda var de också.
Får ta en tur till Majas också imorgon och kolla om jag hittar nån fin burk att förvara min skorpor i.
Fat Gerbera, Majas Café |
Saffransskorpor
100gr smör
1gr saffran
2st ägg
1,5dl strösocker
5dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver
1,5dl sötmandel
Råsocker
Sätt ugnen på 175gr. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blande de torra ingredienserna med hel sötmandel (jag hackade mandeln i mindre bitar) och vänd ner i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dom på en plåt. Strö över råsocker. Grädda dem mitten av ugnen i ca 25 min. Ta sedan ut dem och sänk värmen till 125gr. Skär längderna i 1cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 min. Stäng av ugnen och låt skorprona stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar