måndag 20 februari 2012

Ett skepp kommer lastat......

....... med vaddå? 

Jo receptet på Grekisk pyttipanna!



Kom på att jag bara la ut en frestande bild på denna goda maträtt så här kommer receptet.

Grekisk pyttipanna

Kött: Fläskfilé som strimlas eller mindre grytbitar som marineras minst 6 tim

Marinad:
2 msk soja (kinesisk)
1 vitlöksklyfta
0,5 - 1 tsk ingefära
Sambal oelek efter smak
Salt & peppar

Gör så här:
Strimla purjolök, paprika, skiva tomater och tärna fetaost
Lägg allt i en långpanna, lägg på det råa köttet samt fryst klyftpotatis (gärna örtkryddad) och grönsakerna. Lägg i oliver och "göm" fetaosten eller lägg i den på slutet. Jag brukar lägga i fetaosten de sista 10 min.

Blanda runt och gratinera i 225 gr ca 30 min

Serveras men den kalla såsen

Sås;
4dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
4msk majonäs
1-2 klyftor vitlök
2tsk Italiensk salladskrydda
några stänk citron eller lime

Smaklig spis som de säger i vårt grannland Norge

3 kommentarer:

  1. Tack för receptet!!
    Måste testa!!
    Önskar dej en riktigt God Natt!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det ser ut!!!

    SvaraRadera
  3. Morrn i stugan..Det ser urläckert ut och jag gillar verkligen denna sortens mat.Har skrivit av rec och ska ut och handla för jag hade inte allt hemma. Tack för tipset. Önskar dig en fin dag. Här skiner solen idag och fåglarna sjunger för fullt.

    Kram Lisa

    SvaraRadera