......... varsegod!
Ja då var jag i farten igen!
Igår kväll bakade jag Saffrans skorpor och Twix.
Twixen var ju helt underbara. Smakade näst intill som den du köper i affären.
Jag gjorde nog lite överkurs när jag gjorde mina. För i receptet så stod det att man skulle bre den smälta chokladen på ovan sidan av kakan men jag delade toffe´ bitarna i smla små bitar och sedan rullade jag hela biten i choklad så den vart täckt. Tyckte annars att den påminde mer som en kaka men nu vart det en godis bit av den.
Här får du receptet om du vart sugen
Twix julgodis
Ingredienser
Kaka
6,5dl mjöl
1dl socker
225gr smör
Kola smet
175gr smör
2dl socker
3dl grädde
2msk sirap
Garnering
200gr ljus blockchoklad
Sätt ugnen på 175grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i ca 20 min.
Blanda ingredienserna till kola såsen i en tjockbottnad kastrull och låt koka på svag värme i ca 1 timme eller tills såsen har tjocknat till kräm
Bred såsen över den färdig gräddade kakan
Smält chokladen och bred den över kola såsen när den har stelnat något.
När chokladen har stelnat skär du upp i lagom mumsbitar
Den måste jag pröva, låter super gott...
SvaraRaderaKram Birgitta